FODMAP diet, opskrifter og gode tips

Squashi-loni


Jeg fandt i dag på arbejdet en madblog med squash brugt som cannelloni i stedet for pasta og da jeg pt er i en stadie af-hey-jeg-kan-da-ikke-tåle-pasta-kan-jeg periode tænkte jeg at dette måtte være et super hit. Samtidig kunne jeg huske sidst jeg forsøgte mig med cannelonni; min fødselsdag for 3 år siden, så måske dette var en kombi!? –jeg søgte efter opskriften… oppe og nede, men intet.

Jeg fandt aldrig opskriften, men jeg forsøgte mig frem ud fra minderne og det var vidst godt nok, for det blev virkelig lækkert!

til 2 personer

  • 200 g Squash
  • 1 stk Aubergine
  • 15 g Pinjekerner
  • 20 g Gærflager
  • 1 tsk Groft salt
  • 125 g Mozzarella
  • 4 stk Cherrytomater

Energi pr. 100 g.: 86 kcal
Kulhydrat 3.4 g
Protein 5.6 g
Fedt 5.3 g
Kostfibre 1.5 g

Auberginen stikkes i med en gaffel og smides i ovnen på 200g i ca en time. Den skal lige vendes en gang eller to og er færdig når den er helt blød. Tag skindet af og smid kødet i en minihakker/ blender sammen med pinjekernerne, gærflagerne og salt.

Squashen skæres i fine strimler (fingerspitzgefüll…. og en skarp kniv som man bør kunne ane farven på gennem skiven for at den ikke bliver for tyk)

En klat aubergine mos på hver rulle squash, rulle rulle rulle og op i et ildfast fad. Toppet med lidt halve cherry/blomme tomater og en mozerella-bøf og så i oven ca 20 min til osten er lys brun og tomaterne flydt en smule ud.

Wonderful!

2 responses

  1. Pingback: Squashi-loni-printer version | livets krusninger

  2. Pingback: Pasta m auberginemos og soyasquash «

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s